Biryani
Ingredienser
|
|
600 g. | lammesmåkød |
3 | løg |
olie | |
20 g. | frisk, revet ingefær |
8 fed | hvidløg |
chilipeber (efter smag og styrke) | |
4 store | tomater, hakket |
0.5 tsk. | kryddernelliker |
6 hel | kanel |
1.5 tsk. | kardemomme |
1 spsk. | gurkemeje |
10 dl. | lammebouillon |
5 dl. | ris |
6 store | kartofler |
salt |
Antal: 4 Pers. / Ret: Hovedretter / Ingrediens: Lammekød / Oprindelsesland: Indien - Indisk - Indiske
- Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
- Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
- Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
- Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time.
- Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier. Koges videre til ris og kartofler er møre.