Månedens opskrift

Biryani

Ingredienser

600 g. lammesmåkød
3 løg
  olie
20 g. frisk, revet ingefær
8 fed hvidløg
  chilipeber (efter smag og styrke)
4 store tomater, hakket
0.5 tsk. kryddernelliker
6 hel kanel
1.5 tsk. kardemomme
1 spsk. gurkemeje
10 dl. lammebouillon
5 dl. ris
6 store kartofler
  salt

Antal: 4 Pers.   /   Ret: Hovedretter   /   Ingrediens: Lammekød   /   Oprindelsesland: Indien - Indisk - Indiske

biryani

  • Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
  • Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
  • Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
  • Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time.
  • Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier. Koges videre til ris og kartofler er møre.

Muddy's Indisk Køkken   /   Sct. Jacobsvej 12, 2750 Ballerup   /   Tlf.: 50 11 30 04 - 34 10 60 04   /   muddys@muddys.dk2003 847x274   twfb

Designed and hosted by Simple Solution